петок, јуни 14, 2024

таг: конкурс

Општина Делчево ги објави конкурсите за општински стипендии за ученици и...

Преку објавените конкурси, Општина Делчево ќе стипендира 28 ученици и студенти. Стипендиите се неповратни и ќе се исплаќаат за период од девет месеци започнувајќи...

Уште две недели за предлози на заслужни граѓани и правни лица...

До 23 ноември трае Конкурсот за доделување на традиционалната Годишна награда и Награда за животно дело на општина Струмица „Св. Петнаесет Тивериополски Свештеномаченици". Наградата се...

Објавен е конкурсот за 15 млади од Делчево за стипендии на...

Тече рокот за пријави на Конкурсот за доделување 15 (петнаесет) стипендии за упис на додипломски студии во академската 2022/2023 година на Универзитетот за туризам...

Инфо ден во Општина Карбинца во рамките на заедничкиот проект со...

Инфо ден посветен на младите ќе се одржи за време на викендот во Општина Карбинци. Активноста се спроведува во рамките на проект кој што...

Објавен Конкурсот за општинската награда „7 Септември”

Општина Делчево денеска го објави Конкурсот за доделување општинска награда за 2021 г, награда која традиционално се доделува по повод Денот на ослободувањето на...

„Cinedays“ објави конкурс за кратки филмови

Фестивалот на меѓународен филм „Cinedays“, објави конкурс за пријавување на кратки филмови кои ќе бидат прикажани во рамки на MK Shorts програмата на дваесеттото...

Општина Делчево ќе избира најубаво уреден двор

Во рамките на кампањата „Заедно до поубаво Делчево“ и согласно со Програмата за промоција и комуникација со јавноста, Општина Делчево и оваа година ќе избира најубаво уреден...

Награден конкурс за најдоброто идејно решение за затворен базен во Свети...

Општина Свети Николе , согласно програмата на ЛЕР за 2020 година , распишува награден Конкурс за избор на идејно решение за затворен градски базен...

Општина Радовиш објави конкурс за доделување на шестоноемвриските признанија и плакети

Врз основа на донесената одлука на Советот на Општината, градоначалникот на Радовиш, Герасим Конзулов, објави јавен конкурс за доделување на традиционалните шестоноемвриски призананија и...

Виница и годинава ќе ќе стипендира студенти

Од 15 до 30 јанури е отворен конкурсот за стипендирање на социјално загрозени студенти што го распишаа виничката локална самоуправа и здружението „Свет крст“....