четврток, јуни 20, 2024

таг: комарци

Општина Штип најави прскање против комарци

Во текот на утрешниот ден на територија на Општина Штип  ќе се изврши првата адултицидна дезинсекција и втората ларвицидна дезинсекција со цел уништување на...

Во петок, ларвицидна дезинсекција на територијата на Општина Штип

Општина Штип информира дека во петок на 17.05.2024 година, преку овластена фирма општината ќе врши ларвицидна дезинсекција со цел уништување на ларвите на комарците. Според...

Општина Штип повторно ќе прска против комарци

Утре ( 20.07.2023 ) во текот на утринските часови, односно од 01 до 07 часот наутро, Општина Штип на територијата на општината, преку овластена...

Општина Штип утре ќе врши тереистичка дезинсекција со цел уништување на...

На ден 30.05.2023 (вторник) Општина Штип преку овластена фирма на територијата на општината ќе спроведе тереистичка дезинсекција со цел уништување на комарците. Запрашувањето ќе се...

Во Штип утре второ авионско прскање против комарци

Во Штип утре во периодот, од пет часот наутро до 07:30, ќе се изврши второ авионско  прскање против комарци преку овластена фирма, информираат во...

Се спроведе авионско прскање против комарци во Делчево

Денеска во раните утрински часови се спроведе авионското третирање против возрасни комарци на територијата на Општина Делчево. Прскањето се вршеше со еколошкиот препарат CICERON 2.ULV кој е...

Во четврток прскање против комарци во о.Карбинци, пчеларите да ги затворат...

Авионско прскање против возрасни комарци ќе се спроведе во четврток во Општина Карбинци. Прскањето ќе се одвива во утринските часови во периодот од 05 до...

Општина Штип ќе врши прскање против комарци во среда и петок

Општина Штип информира дека во среда наутро ќе спроведе тереистичка дезинсекција против комарци, а во петок, пак, ќе врши авионска дезинсекција со цел уништување...

Утре во Штип ќе се врши прскање против комарци

Утре (петок) во Штип ќе се спроведе ларвицидна дезинсекција со цел уништување на ларвите на комарците. Третирањето ќе се врши во периодот од 09 до...

Во Скопје ќе се прска против комарци

Градот Скопје ги известува граѓаните дека на 15.09.2021 година (среда) ќе почне авионска и терестрична дезинсекција против комарци на подрачјето на градот Скопје. Авионско прскање...