понеделник, април 22, 2024

таг: кирил зајков

Штип ќе добие парк на иднината, Јорданов го најави најголемиот парк...

Паркот во населбата Осми ноември е побогат за 30тина нови садници кои беа засадени денеска. Како што истакна директорот на ЈП Исар, Кирил Зајков...

Со нови садници и целосно осветлен, кејот на река Отиња подготвен...

Општина Штип во пресрет на доаѓањето на пролетта, заедно со ЈП Исар започна повеќекратни активности за одржување на постоечкото зеленило во градот но и...

Започна изградбата на нова водоводна линија, а ќе се уредува и...

Триесетина домаќинства од населбата Горна Железничка ќе добијат нова водоводна линија што треба да ги реши зачестените дефекти и проблеми на веќе дотрајаната постоечка...

Од денес започнува пилот-проектот за менаџирање со отпад во населбата 8...

Во населбата 8 Ноември од денес започнуваат активностите за имплементација на пилот проектот за менаџирање со отпад, кој за прв пат се реализира во...

ЈП Исар ги достави првите сметки до слепите лица, напишани на...

Како што им беше ветено на членовите на Здружението на слепи лица на град Штип, од страна на директорот на ЈП Исар, Кирил Зајков...

ЈП Исар прво во земјава сметките за слепите лица ќе ги...

На денешната средба остварена по повод одбележувањето на 15ти октомври, меѓународниот ден на белиот стап, директорот на ЈП Исар, Кирил Зајков и претседателот на...

После 40 години фекална канализација и водоводна мрежа за жителите...

Нова водоводна мрежа и фекална канализација добиваат петнаесетина домаќинства на улицата “Кежовица“ во штипско Ново Село. Според зборовите на градоначалникот Иван Јорданов, за да...

Започна реконструкција на водоводната линија на улицата 8 Април, нов асфалт...

Општина Штип преку ЈП Исар започна со реконструкција на водоводната линија на една од најфреквентните улици во населбата Света Недела. Станува збор за улицата...

Со засилена динамика течат активностите на ЈП Исар во викенд населбата...

Децениската потреба на жителите на викенд населбата Суитлак, за снабдување со чиста вода за пиење станува реалност. Веќе се изведени  првите приклучоци на неколку викенд...

Човечки фактор го предизвикал пожарот на градската депонија во Штип, но...

Човечки фактор е причината за пожарот кој вчера во попладневните часови ја зафати градската депонија, “Трештена скала” во Штип, информираат од ЈП Исар, под...