петок, септември 24, 2021

таг: кино

На 15 јули почнува јубилејното 20 -то издание на Cinedays

На денешната прес-конференција за јубилејното 20-то издание на CINEDAYS, на која се објави богатата програма, присуствуваа градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов, директорот на...

И официјално крушевчани добија спортска и кино сала, така одлучија на...

На петтата форумска сесија се презентираа резултатите од проектот „Опремување на мултифункционална сала“. Благодарение на овој проект Крушево доби целосно опремена сала за театар...

Крушево: Салата за театар и кино од денес достапна и за...

Мултифункционалната сала во Крушево доби гасеничар со што се овозможува лицата со хендикеп да пристапат кон салата за театар и кино, како и до...

Македонска Каменица добива кино

Преку заеднички проект со партнер од Бугарија, КИЦ Романса се опремува со проектор, платно и целопкуната опрема, потребна за киноприкажување. Кога пријателството трае и се...