сабота, мај 18, 2024

таг: интервју

(Видео) Јорданов: За развој и капитални проекти ни е потребна општинска...

Да се реши сообраќајниот метеж во градот, да се одржува тековната инфраструктура, но и да се издаде општинска обврзница со цел да се изградат...

Ристов-Создаваме услови жителите во Општина Конче тука да го градат својот...

Четири месеци градоначалничка функција е малку време на патот до целта која што ќе значи создавање на подобри улови за жителите на Општина Конче,...

(видео)Владев: Некои проекти од претходниците ќе продолжат, но за некои разврската...

Градоначалникот на Свети Николе, Дејан Владев, во отчетот од 100 дена од преземањето на функцијата, најави пролетна градежна офанзива, но и комплетно преиспитување на...

Сарамандов: Начелото „Фати го моментот, узурпирај се’, вработи ги своите“ е...

Успешен е оној градоначалник, кој ќе успее да донесе повеќе пари за својот град. Секој што може да помогне на градот, кај мене ќе...

Досега се исчистени над 30 диви депонии, ќе се казнуваат сите...

Во текот на кампањата детектирани беа над 120 диви депонии во Скопје. Сега до овој момент имаме исчистено над 30 и тоа целосно, а...

(ВИДЕО) Арсовска: Бесплатен јавен превоз ќе се одвива по етапи, ќе...

Бесплатниот јавен превоз е најавен како етапно спроведување, првата фаза веќе е отпочната, а таа е ревидирање и оптиминизирање внатре во процесот, изјави градоначалничката...

Димитриевски: Општините се сиромашни во услови на стопирана децентрализација (видео)

По два мандати во Советот на Општината Куманово, од кои еден како негов претседател, Максим Димитриевски вели дека улогата на градоначалникот ја доживувал поинаку,...

Новаци не е само РЕК и од филмовите на Манчевски туку...

Предизвикот да се поврзат со инфраструктура сите 41 населено место, луѓето да имаат прво проодни и асвалтирани патишта, чиста вода за пиење, адресирани сите...

Ивица Димитров: Процентот од повратот на ДДВ треба да се промени,...

Општина Виница е општина во источниот дел од земјата. Во нејзини рамки припаѓаат 16 населени места, има околу 20.000 жители, од кои 12.000 во...

Благој Илиев: Руралните општини да добијат повеќе надлежности но и да...

Општина Конче е рурална општина со единаесет населени места од кои седум се активни. Има 3600 жители.Општината е лоцирана во централниот дел на државата,...