четврток, април 18, 2024

таг: депонија

Човечки фактор го предизвикал пожарот на градската депонија во Штип, но...

Човечки фактор е причината за пожарот кој вчера во попладневните часови ја зафати градската депонија, “Трештена скала” во Штип, информираат од ЈП Исар, под...

Целосно ќе се затворат дивите депонии, ѓубрето од Општина Карбинци ќе...

Во рамките на проектот за воспоставување на систем за управување со отпад во источниот плански регион преку ИПА 2 програмата, Општина Карбинци започнува со...

Поднесена кривична пријава за вчерашниот пожар на штипската депонија

Пријава против непознат сторител е поднесена до СВР-Штип и до Државниот инспекторат за животна средина по вчерашниот пожар на штипската депонија „Трештена скала“. Директорот на...

Расчистена и затворена депонијата кај село Аргулица

Од ЈКП Плачковица ги информираат жителите од Општина Карбинци дека завршија со активностите за расчистување и затварање на депонијата кај селото Аргулица. „Ја затворивме и...

М.Каменица: „Обојување“ на депонијата во зелено, се финализира доуредувањето на кејот

Јавното претпријатие „Камена Река” од Македонска Каменица започна со зазеленување на просторот околу градската депонија. Целта е преку садење на неколку десетици зимзелени дрвца,...

(Видео) Советот на Свети Николе со одлука бара дислокација на регионалната...

На отворена седница на Советот, на која беа поканети и граѓаните и друга јавност, советниците предложија заклучок за преземање на мерки и активности за...

Секој што ќе гради и ќе создава шут, ќе мора прво...

За седум дена Ј.П Исар исчисти три хектари површина со ѓубре, насобрано не во депонијата туку пред локацијата на штипската депонија. Вклучени биле и...

(ВИДЕО) Се расчистува дивата депонија во Рашче

Градот Скопје од денеска ја расчистува големата дива депонија на влезот во село Рашче. Од ова сметиште ќе бидат подигнати над 2.000 кубни метри...

(ВИДЕО) Некогашна депонија, а денес модерен парк – Град Скопје се...

Преку видео приказна, градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов ја прикажа состојбата на просторот кај Железничката станица во Мичурин некогаш и како овој простор...

(ВИДЕО) Шилегов: Скопје заслужува да биде модерна и паметна еко метропола

Една година откако Јавното претпријатие Дрисла е во надлежност на Град Скопје. Од Град Скопје велат ова јавно претпријатие прерасна во санитарна депонија која...