понеделник, јули 15, 2024

таг: Данела Арсовска

(ВИДЕО) Некој од лукративни причини се обидува агресивно да наметнува штетен...

Градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска за БРТ превозот, вели дека веројатно причината за агресивно наметнување на овој проект е лукративна цел, а проектот...

Пуштена во употреба жичарата до врв на Водно

Од денеска повторно е во функција жичарницата до врв на Водно, за ова информираше градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска на нејзиниот официјален Фејсбук...

По шест години Скопје на есен ќе добие Луна парк

Капиталните проекти оставени од претходниот градоначалник на Град Скопје, Петре Шилегов за кои се слклучени догогодишни договори ќе мора да се реалзираат, рече актуелната...

(ВИДЕО) Мостот АСНОМ ќе се доврши, но важно е што поскоро...

Мостот АСНОМ ќе се доврши, но во меѓувреме треба да се решат над 150 имотно - правни проблеми кои во поголем број се проблеми...

(ВИДЕО) Данела Арсовска избрана за претседател на ЗЕЛС – Ќе се...

Денеска Управниот одбор на ЗЕЛС, едногласно гласаше градоначалничката на Град Скопје да застане на позицијата претседател на ЗЕЛС. „ЗЕЛС како организација што ги обединува сите...

Градот е задолжен 50 милиони евра, мостот АСНОМ е мост за...

Градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска, вчера одржа брифинг со новинарите при што таа акцентот го стави на големото задолжување на градот, пред се...

Досега се исчистени над 30 диви депонии, ќе се казнуваат сите...

Во текот на кампањата детектирани беа над 120 диви депонии во Скопје. Сега до овој момент имаме исчистено над 30 и тоа целосно, а...

(ВИДЕО) Арсовска: Бесплатен јавен превоз ќе се одвива по етапи, ќе...

Бесплатниот јавен превоз е најавен како етапно спроведување, првата фаза веќе е отпочната, а таа е ревидирање и оптиминизирање внатре во процесот, изјави градоначалничката...

(ВИДЕО) Скопје на 10 декември ќе започне да се украсува за...

На 10 декември започнува да се украсува градот Скопје за Нова година. На повикот на градоначалничката на Скопје, Данела Арсовска, до компаниите да покажат...

(ВИДЕО) Со колективен напор можеме да влијаеме и да се движиме...

Градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска денеска учествуваше во акцијата за садење дрвја во Рајскиот парк во општината Аеродром, организирана од Европската банка за...