вторник, мај 21, 2024

таг: воздух

Градот Скопје конечно презема системски и конкретни мерки за справување со...

Здрава животна средина со чист воздух, чиста околина и повеќе зелени површини е предуслов за обезбедување квалитетен живот за граѓаните на Скопје и токму...

(ВИДЕО) Справување со загадувањето на воздухот во градот Скопје со енергетска...

Град Скопје заедно со UNDP MK, Embassy of Sweden in Skopje и Министерство за животна средина го реализираат проектот „Справување со загадувањето на воздухот...

Општина Куманово најавува нови мерни станици за контрола на квалитетот на...

Во тек е јавна набавка, преку кој Општина Куманово набавува повеќе мобилни станици за мерење на квалитетот на воздухот. Новите мерни станици, како што...

Скопјани дишат чист воздух и во првиот квартал од оваа година:...

Загадувањето на воздухот во главниот град бележи пад во првиот квартал од оваа година, во споредба со истиот период претходните години. Државните мерни станици за...

Еко автобусите во Скопје придонесуваат намалување за 700% на загадувањето на...

Скопскиот сообраќај со години претставува еден од факторите кои влијаат на загадувањето на воздухот во градот. Токму затоа општина Град Скопје интензивно работи на...

Загадувањето на воздухот во месец февруари во Скопје е намалено покажуваат...

Според анализата на резултатите на загадувањето на воздухот во февруари во Скопје со споредувањето на ниво на ПМ10 честичките и бројот на денови на...