четврток, јуни 8, 2023

таг: водовод

Наскоро водата од Х.С Злетовица ќе потече и во домовите на...

Изградбата на цефководите е завршена, останува уште да се доврши изградбата на пристапниот пат до филтер стаицата. Според градоначалникот на Општина Карбинци, Виктор Паунов...

Делчево: Се поставува водоводна линија во новата населба „Пролет“

Екипи на ЈКП „Брегалница" деновиве работат на изградба на нова водоводна линија во населбата „Пролет". Согласно со Програмата за работа на Општина Делчево и...

Започна реконструкцијата на водоводната мрежа на ул „Плачковица“ во Делчево

Започна реконструкцијата на дел од дистрибутивната водоводна мрежа на ул „Плачковица“ во Делчево. Реконструкцијата опфаќа замена на старите азбестни цевки со полиетиленски во должина...

Се гради водовод во Ѕвегор, заврши изградбата на велосипедска патека

Продолжија интензивните градежни работи во делчевската општина. Деновиве почна да се работи на изградба на новиот водовод во с. Ѕвегор, како дел од втората...

Продолжува изградбата на резервоар за вода во с. Пресил

Долгогодишното барања на жителите од с.Пресил, станува реалност. Продолжува изградбата на резервоар за вода. Овој проект ќе ги реши проблемите со водоснабдување во ова...

Чиста вода за пиење за 700 жители од осум подплачковички села...

Жителите од осум подплачковички села заедно со викенд населбата кај Вртешка, наскоро ќе добијат чиста вода за пиење. Во тек е изградбата на регионалниот...

Потпишан договор за грант за изградба на резервоар за вода во...

Градоначалникот на општина Крушево Томе Христоски потпиша договорот за грант за изградба на резервоар за вода во с. Јакреново. „Денес го потпишав договорот за грант...

Потпишан Договорот за изградба на новата прочистителна станицата во Тработивиште (видео)

Швајцарската фирма „ „FELA Planungs AG“ “ ќе ја градат прочистителната станица за вода за пиење кај с. Тработивиште со што започнува реализацијата на инфраструктурниот дел...

Над 10 милиони денари општински пари наменети за водовод во каменичко...

Над 150 домаќинства од Павлуш Дол во селото Моштица се обезбедуваат со квалитетна и безбедна вода за пиење преку водоводот на кој се работи. Денеска,...

Жителите на штипското село Чардаклија добија чиста и здрава вода за...

Го дочекаа и тој ден. Низ чешмите на жителите во штипското село Чардаклија потече чиста и здрава вода за пиење. Откако беа завршени сите...