петок, јуни 21, 2024

таг: буџет

Струмица останува на врвот на транспарентни општини – почнаа и средбите...

Како што се доближува крајот на годината, традиционално почнуваат средбите на терен со граѓаните за нивните потреби при креирање на општинскиот буџет за 2024...

Општина Карбинци ја заврши 2022 година со реализација на 87,9 %...

Општина Карбинци во 2022 година има рекордно највисок процент на реализација на приходите, тврди градоначалникот на Општина Карбинци, Виктор Паунов. „ Реализацијата е 87,9% од...

Усвоен буџетот на Општина Карбинци за 2023

На последниот работен ден од 2022 година, со мнозинство гласови„ЗА“ советниците на Општина Карбинци го усвоија буџетот за 2023 година. Според позицијата станува збор...

Штипскиот градоначалник очекува историски највисок буџет во 2023

Штипскиот градоначалник Јорданов очекува поголем буџет за идната 2023 година, откако годинава општината имаше историски највисок буџет. Изминатава година градоначалникот вели Штип имал и...

Општина Карбинци со покана до жителите заеднички да го креираат буџетот...

Општината и градоначалникот Виктор Паунов со повик до граѓаните активно да се вклучат во креирањето на буџетот за 2023 година. „Во следниве викенди 3,4 и...

Општина Карбинци со покана до граѓаните и бизнис секторот за заедничко...

Покана до граѓаните и бизнис секторот упати Општина Карбинци со цел заедничко креирање на буџетот за идната година. Тие ќе можат да учествуваат во формирањето...

Во Општина Лозово, жителите сами ќе си го креираат буџетот

“Граѓаните креираат БУЏЕТ” -Општина Лозово почнува кампања во којашто жителите самите преку сугестии, предлози и идеи, само ќе го креираат општинскиот буџет. „ Пред вас...

Усвоена Завршната сметка на Буџетот на Општина Делчево

Советниците од Советот на Општина Делчево на својата 7 Седница ја усвоија Завршната сметка на Буџетот на Општина Делчево за 2021. Согласно со податоците...

За нови улици и санација на стари, Општина Дојран годинава издвои...

Граѓаните и оваа година сами го креираа буџетот на Општина Дојран за 2022 година. Меѓу приоритетите кои произлегоа од потребите на жителите во сите...

Родовата еднаквост за прв пат во буџетот на Општина Крушево

За прв пат оваа година во Буџетот на Општина Крушево е воведена ставка за финансирање на родовата еднаквост. За оваа намена во новиот буџет...