Добредојдовте во новото издание на Неделен бриф посветен на Град Скопје. Во ова саботно издание ви ги носиме новостите од градот и активностите спроведени изминатата недела:

* Побрза реакција на барањата на граѓаните и акција за чистењето на депониите, теми на состанок на Координативното тело на градоначалници на Град Скопје
* Креирај ја Програмата за работа 2022 за ЈП Лајка
* Самоуслужен киоск за наплата на сметки на ЈП Водовод и канализација – Скопје
* Град Скопје ќе додели парична помош за семејствата на загинатите во автобуската несреќа
* Oтстранети 4 тони отпад од прочистителната станица за отпадни води Волково
* „Symbiotics“ прва заедничка изложба на Филип и Ангел Коруновски во МКЦ
* Санација на оштетената урбана и сообраќајна опрема на градските улици и булевари
* Проверка на финализирање на работа на булеварот Киро Глигоров
* Град Скопје се приклучи кон иницијативата за одбележување на Светскиот ден на детето – 20 Ноември