сабота, јуни 10, 2023

таг: јп стипион

Вкупно 20 отсто од наплатата од 131 паркинг место во Штип...

Вкупно 20 проценти од наплатата од 131 паркинг место во Општина Штип ќе биде наменета за хуманитарни цели. Ваква одлука беше донесена денеска на...

Започна летното сметање на времето за наплата на паркинг во Општина...

Од понеделник (27.03.2023) започна летното сметање на времето за наплата на паркинг во Општина Штип. ЈП „Стипион“ информира дека наплатата за користење на јавниот простор...

Тротоар ќе се направи на потегот меѓу камениот мост на Брегалница...

На потегот од камениот мост на река Брегалница до штипскиот „Сити мол“, долж улицата „Слободан Јовановски“, ќе се направи тротоарска површина бидејќи се зголеми...

Штипски „Стипион“ распиша тендер за набавка на автобуси кои ќе го...

Штипското јавно претпријатие за одржување на улици и патишта „Стипион“ го објави тендерот за набавка на автобуси и минибуси кои ќе го вршат јавниот...

Штипските советници изгласаа повеќе одлуки за воведување градски превоз

Штипските советници изгласаа повеќе одлуки за воведување градски превоз што и официјано ќе го врши ЈП „Стипион“. Документацијата за набавка на шесте автобуси со...

Штипското ЈП „Стипион“ доби нов директор, планот и програмата за работа...

И по примопредавањето на директорската функција плановите за функционирање на Јавното претпријатие „Стипион“ остануваат исти. Новиот директор Кирил Зајков, вели дека ќе работат на...

Директорот на штипското ЈП „Стипион“ си поднесе оставка

Директорот на штипското јавно претпријатие „Стипион“, Игор Ефтимов, си поднесува оставка. Ова тој го најави на својот фејсбук профил, а го потврди и штипскиот...

Поставен е „лежечки полицаец“ на штипскиот булевар „Партизанска“

Штипскиот булевар „Партизанска“ доби „лежечки полицаец“ со цел поголема безбедност на сите учесници во сообраќајот. Директорот на ЈП Стипион, кое е надлежно за штипските...

Штипскиот градоначалник секоја среда ќе се среќава со граѓаните

Штипскиот градоначалник Иван Јорданов, директорите на штипските јавни претпријатија „Исар" и „Стипион", како и вработените во урбанизам и инспекциските служби од вечерва почнуваат со...

Интензивно се работи на уредување на делот под црквата Св.Спас во...

Интензивно се работи на уредување на делот под црквата Св.Спас во Ново Село. Овде во изминатите неколку дена се поставија нови кошеви и голови...