петок, септември 29, 2023

таг: штети

Механизацијата на Јавните државни претпријатија во „офанзива“ во Делчево и последиците...

Владата одлучи јавни државни претпријатија да ги санираат штетите на улиците и патиштата во општините Делчево и Крива Паланка кои беа оштетени од поплавите од невремето што...

(видео) Трајковски: Деструктивните сили нема да го сопрат ентузијазмот и желбата...

Градоначалникот Горан Трајковски на денешната прес-конференција изрази благодарност за пожртвуваноста на екипите кои неуморно работеа во заштита на имотот на граѓаните и на санација...

Се интервенира на критичните точки по поплавите во Делчево

Екипи на ЈКП „Брегалница“ денеска поставуваа вреќи со песок на свлечиштата што се создадоа по големите поплави во Делчево во населбата Трети реон. Ова...

Јунскиот дожд и град во Гевгелиско предизвика штети во износ од...

Советот на Општина Гевгелија го прифати Елаборатот за утврдените штетите на граѓаните предизвикани од невремето што со дожд и град на 23 јуни годинава...

Се евидентираат штетите од невремето во Делчево

   Во Општина Делчево во тек е пријавување штети од невремето проследено со силен ветар, дожд и град. Заклучно со 30.06.2022 до Општинската комисија за...

Вештите лица за проценка на штетите во Општина Лозово ги нема,...

Се уште ги нема вештите лица од Бирото за судско вештачење, коишто ги вети Министерот  за земјоделство Љубчо Николовски, кога ја посети општина Лозово...

Околу 200 барања за штети од трите невремиња доставени до Општина...

Околу 200 барања за штети од трите невремиња на крајот на мај – од силен ветер, од град и од дожд, поднеле земјоделците од...

Почнаа проценките за штетите од пожарите во Делчево

Општинската комисија за процена на штети од елементарни и други непогоди на Делчево, заедно со лиценциран проценител на терен започна да врши процена на...

Се пријавуваат штети од пожарите во Делчевско

Во Општина Делчево во тек е пријавување на штетите од неодамнешните пожари кои ја зафатија територијата на Општина Делчево, односно атарите на селата Стар...

Крушево: Граѓаните погодени од невремето, штетите да ги пријават до Советот

Податоците за штетите од невремето што го зафати Крушево и крушевско деновиве, жителите ќе треба да ги пријавуваат до Советот на општината. Тоа ќе...