среда, јуни 19, 2024

таг: фонтана

Делчево ја доби првата атрактивна фонтана-симбол на модерно Делчево

По повод празникот на градот, како подарок од срце за Делчево, денеска беше ставена во функција првата атрактивна фонтана „Бесконечност“-симбол на модерно Делчево. Фонтаната...

Конечно проработи фонтаната во Свети Николе (видео)

Разиграни водоскоци, светлосни ефекти и игри на вода, кои се повторуваат на секои девет минути ја красат реконструираната фонтана во паркот во Свети Николе,...

Се финализира реконструкцијата на фонтаната во Свети Николе

Деновиве се очекува да завршат работите на реконструкцијата на фонтаната во Свети Николе, којашто иако изградена, не функционираше близу седум години. За некој ден...

Се става во функција фонтаната во Свети Николе

Започна реконструкцијата на фонтаната во градскиот парк на Свети Николе, која цели седум години стоеше нефункционална, како своевден голем контејнер за ѓубре и отпадни...