недела, април 14, 2024

таг: украсување

Се украсува градот Скопје за Новогодишните празници

Централното градско подрачје, плоштадот Македонија, улицата Димитрија Чуповски и булеварот Илинден од вчера забрзано се украсуваат со новогодишни украси во пресрет на новогодишните празнувања....

Досега се исчистени над 30 диви депонии, ќе се казнуваат сите...

Во текот на кампањата детектирани беа над 120 диви депонии во Скопје. Сега до овој момент имаме исчистено над 30 и тоа целосно, а...

Штип годинава ќе светне со старите украси, дополнителни трошоци нема да...

Штип и годинава за новогодишните празници ќе биде украсен, но скромно, со веќе постоечките реквизити кои општината ги има набавено од порано. Градското подрачје ќе...

Поради енергетската криза, Град Скопје ќе го раскине договорот за новогодишно...

Како што информираа од Град Скопје преку писмено соопштени, градот побарал раскинување на договорот со „Линк медиа плус дооел“ за новогодишно украсување на градот...