четврток, април 18, 2024

таг: транспарентност

Општина Карбинци високо рангирана во поглед на даночната транспарентност

Општина Карбинци е меѓу највисоко рангираните општини во државата во интензитетот на даночната транспарентност за 2022 година. Рангирани со 60%, и пораст од 20% во...

Општина Делчево повторно во групата институции со највисока активна транспарентност

Активната транспарентност на Општина Делчево во 2021 година изнесува 90 % (од можни 100 %) со што Општината се наоѓа во групата институции со...

Општина Штип најтранспарентна веб општина во државата

Според извештајот од проектот „Следење на принципите на јавната администрација во зачувување на вредностите на добро управување“ финансиран од Европската унија, Општина Штип е...

100 дена од отчетот на Општина Карбинци

Јордан Насев, градоначалник на Општина Карбинци, даде отчет пред жителите на оваа рурална општина за сработенотоп во првите 100 дена од превземањето на локалната...

Општина Струмица меѓу најдобрите по активна транспарентност во Македонија за 2017...

Резултатите од најновото истражување кое што го спроведе Центарот за граѓански комуникации уште еднаш потврдија дека Струмица е меѓу најтранспарентните општини во Република Македонија....