недела, април 14, 2024

таг: станбени згради

Со забрзана динамика се одвиваат тековните градежни активности во општината, Јорданов...

Градоначалникот на Општина Штип Иван Јорданов, заедно со директорот на ЈП Стипион, Панче Стефановски денес извршија увид на неколку локации во градот каде интензивно...

Пристапните улици на три станбени згради во Автокоманда добија асфалт

Пристапните улици до влезовите на три станбени згради во населбата Автокоманда, по неколку дневна подготовка денес добија асфалт по долгогодишно барање на тамошните жители. Како...

Заврши уредувањето на влезовите на станбените единици во населбата Сењак 2,...

Долги години запоставениот простор пред станбените објекти во населбата Сењак 2, конечно доби урбан и современ изглед, но и нов паркинг за тамошните жители. Со...

Штипјани да пријават пред кои станбени згради има потреба од хортикултурно...

Со средства обезбедени од буџетот на општината три згради во Штип, на улицата „Карл Маркс“ ќе добијат партерно и хортикултурно уредување. Градоначалникот Јорданов рече дека...

Општината со апел до гевгеличани за редовно одржување на станбените згради

Општина Гевгелија и ЈПКД „Комуналец“- Гевгелија апелираат до граѓаните кои живеат во станбените згради, согласно Законот за домување, сопствениците редовно да ги одржуваат станбените...