четврток, јуни 20, 2024

таг: сењак

После 30 години, дел од жителите на “Сремски фронт” добиваат пристапна...

Дел од жителите на улицата “Сремски фронт” во текот на наредниот период, после 30 години конечно добиваат пристапна улица до своите станбени објекти. Веќе се...

Штип: Санирано свлечиштето на улицата Ванчо Китанов, следува асфалтирање

Улицата Ванчо Китанов во штипската населба Сењак, која подолго време беше вон функција поради настанатото свлечиште, доби потпорен ѕид и наскоро ќе биде асфалтирана...

Партерно се уредуваат влезови на станбени згради во штипската населба Сењак

Се уредуваат влезовите на станбените згради во штипската населба Сењак 2. Првиот човек на градот вели дека по партерното, ќе следува и хортикултурно уредување...

Во завршна фаза е паркот во штипската населба Сењак

Садници, летниковци и детски реквизити се дел од новиот парк во населбата Сењак кој е во завршна фаза. Изграден е со средства од ЈП...

Комплетно ќе се уредува паркот меѓу сините и розевите згради во...

Стариот парк меѓу улиците Анте Банина и Сабие Демир, поточно местото меѓу сините и розевите згради во населбата Сењак, конечно ќе започне да се...

Крстосницата во штипската населба Сењак го доби првиот асфалтен слој

Најфреквентната крстосница во штипската населба Сењак го доби првиот асфалтен слој со што привршува проектот за проширување на оваа крстосница. - Веднаш потоа, во наредните...

Улицата „Сремски фронт“ во штипската населба Сењак од утре ќе биде...

Улицата „Сремски фронт" во штипската населба Сењак од утре и во наредните 20 дена ќе биде затворена за сите сообраќајни возила, информираат од Општина...

За околу еден месец жителите на населбата Сењак треба да добијат...

ЈП Исар продолжува со активностите за изградба на нов парк во населбата Сењак. Ова всушност е и единствениот парк во оваа населба, која е...