петок, април 12, 2024

таг: отпад

Од денес започнува пилот-проектот за менаџирање со отпад во населбата 8...

Во населбата 8 Ноември од денес започнуваат активностите за имплементација на пилот проектот за менаџирање со отпад, кој за прв пат се реализира во...

Струмица ги доби првите 20 полуподземни контејнери

Општина Струмица сврте нова страница во собирањето на комуналниот отпад и хигиената во градот. Набавени се 20 вакви контејнери за мешан комунален отпад со...

Општина Гевгелија со негативно мислење за производството на РСФ – цврсто...

Општина Гевгелија даде негативно мислење за воведување нови производствени активности во капацитетите на компанијата „Г&O ВАСТЕ СОЛУТИОН“ ДООЕЛ од Скопје во Гевгелија. Негативното мислење...

Општината Македонска Каменица им даде рок на сопствениците да ги отстранат...

Најдоцна до 01.05.2022 година, сите сопственици на искористени и хаварисани возила се должни сами да ги дислоцираат истите, соопшти Општината Македонска Каменица. По изминувањето...

Македонска Каменица: Цврстиот отпад се фрла директно во шахтите

Вработените во комуналното претпријатие „Камена Река”  спроведоа акција на чистење на шахтите, каде се санираа штетите на канализациската мрежа од фрлањето цврст отпад директно...

Казна од 88 илјади евра за нелегално фрлање отпад во Скопје

Инспекторатот за животна средина на Град Скопје во рамки на новите заложби на Град Скопје за зголемена контрола и инспекциски надзори со цел заштита...

Нови 623 контејнери за отпад ќе се постават на улиците низ...

Вкупно 623 нови контејнери за отпад идната недела треба да бидат поставени на улиците низ Штип. Новите контејнери како што информираше директорот на ЈП Исар,...

ЈП Исар чистеше комунален смет околу патот кој води кон новиот...

ЈП Исар денеска чистеше комунален смет во околината на кружниот тек кај ЕМУЦ и патот кој води кон новиот мост. Овде, наспроти фабриката Баргала,...

За време на празникот Курбан Бајрам ЈП Комунална хигиена ќе постави...

И годинава, во скопските општини каде што масовно се празнува верскиот празник Курбан Бајрам, ЈП Комунална хигиена-Скопје ќе постави посебни контејнери во коишто граѓаните ќе...

Секој што ќе гради и ќе создава шут, ќе мора прво...

За седум дена Ј.П Исар исчисти три хектари површина со ѓубре, насобрано не во депонијата туку пред локацијата на штипската депонија. Вклучени биле и...