сабота, мај 18, 2024

таг: осми ноември

Штип ќе добие парк на иднината, Јорданов го најави најголемиот парк...

Паркот во населбата Осми ноември е побогат за 30тина нови садници кои беа засадени денеска. Како што истакна директорот на ЈП Исар, Кирил Зајков...

Штип одбележа 78 години од осамостојувањето (видео)

Штип е горд на своите граѓани кои со својата трудољубива и посветена работа оставиле белег во градот, но се гордее и со младите штипјани...

Штипската населба Осми ноември доби повеќенаменско игралиште

Целосно е завршено повеќенаменското игралиште во населбата Осми ноември во Штип. Граѓаните од оваа населба сега на располагање имаат терен со вештачка трева за...

Штипската населба Осми Ноември ќе добие повеќенаменско игралиште

По примерот на другите населби во градот и населбата Осми Ноември ќе добие нов повеќенаменски парк. Паркот како што информираше градоначалникот Јорданов ќе биде...

Штип одбележува 77 години од осамостојувањето (видео)

77 години слободен Штип. Со интонација на химната од страна на учениците од ДМУЦ „Сергеј Михајлов“,  започна свечена седница по повод 8. ноември –...

Штип ја одбележа 74-годишнината од ослободувањето

  Со повеќе настани и манифестации, Штип ја одбележа 74-годишнината од ослободувањето на градот од фашистичката окупација. Дел од манифестациите се одржаа пред, а дел...