Free Porn
xbporn

таг: општина штип

Турбо кружен тек на крстосницата кај паркот Кртеќе, двонасочна улицата до...

Започна реализацијата на најавениот проект за уредување на крстосницата кај паркот Кртеке, каде во наредниот период ќе се работи на поставување турбо кружен тек...

Матурантите од две средни училишта во Штип симулираа полагање на државна...

Симулација на полагање на државна матура се спроведе денес во две средни училишта во градот, каде на 1 и 8 јуни матурантите и официјално...

Нов паркинг простор во централното градско подрачје

Деновиве интензивно се работи на уредување на нов паркинг простор во централното градско подрачје, информираше денес на средба со новинарите градоначалникот Иван Јорданов. Како...

Домаќинствата кај училиштето “Гоце Делчев” добија соодветна фекална канализација

Започна уредувањето на платото пред ООУ “Гоце Делчев”, откако претходно по долги години конечно се реши проблемот со излевањето на фекалната канализација со кој...

Се решава деценискиот проблем со водоснабдувањето на жителите од населбата Баби

Општина Штип преку ЈП Исар започна со изведба на нова водоводна линија почнувајќи од потегот пред филтер станицата во населбата Баби, со што како...

Се реконструираат улици во населбата Каваклиски рид, променета водоводната и канализациска...

После долги години ќе се реконструираат неколку краци од улици во населбата Каваклиски рид, а како што истакна на денес градоначалникот Иван Јорданов, активностите...

Започната последната фаза од изградбата, Штип во мај добива полузатворен градски...

Градоначалникот на Општина Штип, Иван Јорданов денеска изврши увид на градежните активности од последната фаза од проектот за изградба на полузатворен пазар. Како што вели...

Се реконструира бања Кежовица, ќе се уредуваат и сместувачките капацитети

Со вкупно 5 милиони денари во две фази, во текот на наредниот период ќе се врши делумна реконструкција на бања Кежовица, тековно одржување како...

Градежни активности во Пребег, се гради водоводната линија два

Интензивно се работи на изведба на водоводна линија два во Штип. Цевките од оваа линија која ќе го реши проблемот со водоснабдувањето на високите...

Проблемот со бездомниците и понатаму најгорлив за ромите, во Штип одбележан...

Со вредносни ваучери за најуспешните ученици од ромската заедница и со ветување за нивна поголема интеграција во општеството, Општина Штип го одбележа 8 април,...