четврток, февруари 29, 2024

таг: општина штип

Започна реконструкцијата на една од пофреквентните улици во Ново Село

ЈП “Стипион” започна со реконструкција на улицата “Милојкова” во населбата Ново Село,  која според градоначалникот Иван Јорданов треба да биде финализирана во наредните две...

Со откривање цитат од “големиот” Блаже Конески, Штип го одбележа Меѓународниот...

Со откривање на мурал посветен на јазикот, со цитат од еден од кодификаторите на македонскиот литературен јазик, Блаже Конески, денес во гимназијата “Славчо Стојменски”,...

Паркинг на местото на стариот пазар во центарот на Штип

Локацијата која помеѓу жителите на Општина Штип е позната како Стариот градски пазар, а која во последните неколку години нема практична искористеност во целост,...

Руиниран и нефункционален објект во населбата Караорман ќе се преадаптира во...

Општина Штип во соработка со општествено одговорни компании започна со реконструкција на веќе постоечки но нефункционален објект кој ќе се преадаптира во спортска сала...

Повеќе паркинг места добија жителите на населбата “8 Ноември”

По барање на жителите на населбата 8 ноември, а како резултат на се поголемиот број автомобили во истата, денес и официјлано ставени во употреба...

По скоро половина век, се уредуваат тротоарските површини пред станбените згради...

Со средства од буџетот на Општина Штип започна уредувањето на тротоарските површини, како и површините пред станбените згради на улицата Христијан Карпош во централното...

Започнаа активностите за уредување на тротоарите и промена на водоводната мрежа...

Денес на улицата “ Кеј Димитар Влахов “ во населбата Ново Село, започнаа градежните активности за промена на водоводната линија на улицата но и...

Поради несоодветен и неквалитетен асфалт, повторно се асфалтираат неколку улици во...

По извршена контрола со соодветен надзор од страна на Општина Штип на неколку веќе асфалтирани улици, констатирано е дека истите се несоодветно и неквалитетно...

Интонирање на државната химна и истакнување на македонското знаме, нов правилник...

Со интонирање на државната химна учениците од основните и средни училишта во Штип ќе ја започнат наредната работна недела. Ова е само едно од...

Дејан Митров прогласен за спортист на годината , Општина Штип ги...

Во преполната сала на Мултимедијалниот центар на Еконскиот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев" и во одлична организација и атмосфера, вчера беа врачени признанијата на...