вторник, април 7, 2020

таг: моја општина

Неделен Бриф за 04.04.2020

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: На влезовите во Штип поставени пунктови за дезинфекција на возилата. Каменичките фирми покажуваат огромна општествена одговорност. Во општина Карбинци поделени...

Преку проектот ,,Реагирај на вистинското место“ Г.З ,,Медиа Плус“ мост за...

Во рамките на проектот „Реагирај на вистинското место“, што го реализира ГЗ „Медиа Плус“, беше организиран јавен настан, на кој во присуство на граѓани,...

Неделен Бриф за 28.03.2020

Во Штип се врши дезинфекција на станбените згради, мобилни тимови помагаат за купување лекови, храна. Општина Карбинци: Советниците се откажаа од паушалите. Започна дистрибуцијата на заштитни...

Неделен Бриф за 21.03.2020

Штип со низа превентивни мерки од Ковид-19 и без традиционалното искачување на Исарот на 22 март. Кризниот штаб на општините Свети Николе и Лозово ги...

Светиниколскиот кризен штаб донесе низа превентивни мерки

Општинскиот кризен штаб на Свети Николе на денешниот состанок донесе сет мерки против ширење на корона вирусот. Градоначалникот на Општина Свети Николе, Сашо Велковски...

Неделен Бриф за 14.03.2020

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: Штип со дополнителни мерки за превенција од Ковид-19. И Општина Свети Николе ги следи мерките. Започна постапката за изградба на...

Неделен Бриф за 07.03.2020

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: Штип доби нов мост на Брегалница, со што ќе се намали сообраќајниот метеж во градот. Распишан тендерот за изградба...

Во Свети Николе откажан меѓународниот фестивал „Тодорица”

Големиот Меѓународен фестивал на изворен фолклор „Тодорица” во Свети Николе кој требаше да се одржи во текот на овој викенд, е откажан, поради препораките...

Светиниколската градинка „Рахилка Гонева“, доби нов кров и ПВЦ врати и...

Детската градинка „Рахилка Гонева“ во Свети Николе, доби нов кров и ПВЦ врати и прозорци преку проектот „Зајакнување на општинските совети“, финансиран од Швајцарската...

Неделен Бриф за 29.02.2020

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: Амбасадорот на Турција во земјава во посета на Карбинци. Во Конче целосно ќе се замени уличното осветлување со нови...