понеделник, декември 9, 2019

таг: моја општина

Неделен Бриф за 12.10.2019

Во новото издание на Неделен Бриф ќе слушате: -Во Куманово, завршен идејниот проект за Соколана -Општина Свети Николе набави три нови комунални машини -Се асфалтира реgионалниот патен...

Стартува јавниот превоз во Свети Николе

Од изминатата среда, 9-ти Октомври во општина Свети Николе стартува општински јавен линиски превоз, откако оптината ја издаде дозволата со регистриран возен ред на...

Куманово: Завршен идејниот проект за Соколана

Јавното претпријатие „Куманово-план” го изработи идејниот проект за реконструкција на комплексот „Соколана”, информираше денеска кумановскиот градоначалник, Максим Димитриевски на социјалните мрежи. Проектот опфаќа три фази,...

Возобновен ОФК Карбинци

После долги години , општина Карбинци го  возобнови ОФК Карбинци. Изминатиот викенд на фудбалското игралиште во Карбинци, се одигра првиот натпревар  од општинската лига, помеѓу...

Општината Свети Николе набави три нови комунални машини (видео)

Светиниколчани се’ уште ја памеметат големата поплава , која пред шест години ја однесе покуќнината на стотина куќи. Обилниот дожд предизвика излевање на реката,...

Неделен Бриф за 05.10.2019

Денови на комедијата неделава во Куманово, наша тема во денешното издание на неделниот бриф. Што друго ќе слушате: - Филмот „Оловна бригада“ каменичани ги потсети на...

Неделен Бриф за 28.09.2019

Во новиот Неделен Бриф: Свети Николе доби Интернационална награда за креирање на амбиент и развој на претприемништвото. Ловиште -Македонска Каменица се очекува да го преземе ЈП...

Општина Конче: ,,Серта Скопје“ победник на турнирот Конче 2019

Фудбалскиот клуб ,,Серта Скопје“ е победник на овогодишниот традиционален турнир во мал фудбал што по 22 пат се одржа во општина Конче. Второто место го...

Ловиште – Македонска Каменица се очекува да го преземе ЈП „Национални...

Изминатата недела, раководителот на Секторот за шумарство и ловство, Саша Јовановиќ оствари работна средба со ловците и граѓаните на општина Македонска Каменица, на која...

Неделен Бриф за 21.09.2019

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: Неделава се одржа третата форумска сесија од проектниот форум во организација на општина Куманово и УНДП. Половина милион евра...