петок, април 12, 2024

таг: лозово

Во Општина Лозово, жителите сами ќе си го креираат буџетот

“Граѓаните креираат БУЏЕТ” -Општина Лозово почнува кампања во којашто жителите самите преку сугестии, предлози и идеи, само ќе го креираат општинскиот буџет. „ Пред вас...

За жителите на Лозово обезбедени средства за надомест на штета ...

Вкупно 705 жители и правни лица на Општина Лозово, конечно ќе ја добијат штетата на своите земјоделски поседи но за невремето што го погоди...

Да се отвори Подрачна канцеларија на Агенцијата за вработување, бараат жителите...

Граѓаните имаат потреба и бараат, повторно да биде отворена Подрачна канцеларија на Агенцијата за вработување во Општина Лозово. Ваква канцеларија имало, меѓутоа истата е...

Се бараат решенија за финиширање на патот кој ги поврзува општините...

По барање на градоначалникот на Општина Лозово, Бошко Цветковски на редовната седница на Советот на Вардарскиот плански регион се разговарало за изнаоѓање решение за...

Одстранет стариот, поставен нов јавен тоалет во село Дорфулија

Решен е долгогодишен проблем со којшто се соочуваа жителите на селото Дорфулија -Општина Лозово. Отстранет е јавниот тоалет лоциран во центарот на селото, од...

Се проширува улица во село Козјак, се обновуваат урбани реквизити

Во село Козјак, Општина Карбинци, се работи на проширување на улица долга 150м. „ Во периодот кој ќе следи ќе биде бетонирана со што ќе...

Во чест на Илинден и оваа година традиционален Ноќен турнир во...

Во општина Лозово во тек е одржувањето на Ноќен турнир по мал фудбал. Главен организатор на оваа традиционална манифестација којашто се одржува во рамките...

За подметнат пожар и уништуање на општински имот, обвини градоначалникот на...

За подметнат пожар и неосновано обвинување за немање грижа за жителите коишто се соочуваат со немање вода поради дефект, реагираше градоначалникот на Општина Лозово,...

Училиштето во с.Каратманово ќе добие бетонска патека

Во тек на градежни активности за изградба на бетонска патека во училишниот двор на подрачното училиште Методи Митевски-Брицо во с. Каратманово. Денес и Градоначалникот на...

Вештите лица за проценка на штетите во Општина Лозово ги нема,...

Се уште ги нема вештите лица од Бирото за судско вештачење, коишто ги вети Министерот  за земјоделство Љубчо Николовски, кога ја посети општина Лозово...