вторник, април 13, 2021

таг: Карпош

Со меѓуопштинска соработка ќе се реконструираат улици во Карпош и Сарај

Одлуката за воспоставување меѓуопштинска соработка помеѓу Град Скопје и Општина Карпош за финансиско учество за реконструкција на дел од улица Загребска е една од...

Карпош солидарен со Мексико

Општина Карпош во духот на солидарноста ќе испрати хуманитарна помош за Мексико, државата која  деновиве се соочи со силен земјотрес  којшто однесе голем број...

Нови 13 дефектолози за училиштата во Карпош

Општина Карпош  во соработка со УНДП и Агенцијата за вработување на Република Македонија, како и со директорките на осум основни училишта од Општината, потпиша...

Стипендии за најдобрите ученици и спортисти

„Општина Карпош секогаш ги помагала, а и понатаму ќе ги помага талентираните спортисти и ученици". Ова денеска го најави првиот човек на Општина Карпош Стевчо...

Карпош со официјални податоци за загаденоста на воздухот

Според официјалните податоци на Министерството за животна средина и просторно планирање  кои излегоа со релевантни извештаи од месечните мерења од повеќе мерни станици за квалитет на...

Реконструирано детското игралиште во Карпош 4

Општина Карпош денеска го реконструираше детското игралиште на улица Вич бр. 10, кое неодамна беше вандализирано од страна на непознати сторители. За таа цел,...

Поднесени 50 бара за лифтови – 7 исплатени

Еден од мноштвото проекти кои ги предвиде Општина Карпош е реконструкција на старите и дотраени или поставување на нови лифтови во висококатниците на нејзина...

Уметнички перформанс во Карпош за крај на учебната година

Изминатата сабота учениците од ООУ„Аврам Писевски" го одбележаа крајот на учебната 2016/17 година со поетско-музичка вечер, која се одржа по прв пат во ова...

Велигденски пакети за загрозените семејства од Карпош

Деведесетина хуманитарни пакети, ќе ја збогатат празничната велигденска трпеза и во домовите на социјалните семејства. Градоначалникот на Општина Карпош, Стевчо Јакимовски, во три урбани заедници,...

Златна европска награда за Јакимовски и општина Карпош

Меѓународната асоцијација за менаџмент и консалтинг „OtherWays“-Франција, на  17-та интернационална конвенција која се одржа во понеделник, (10.04.2017), во Берлин (Германија), му додели на градоначалникот...