сабота, јануари 29, 2022

таг: Карпош

Уметнички перформанс во Карпош за крај на учебната година

Изминатата сабота учениците од ООУ„Аврам Писевски" го одбележаа крајот на учебната 2016/17 година со поетско-музичка вечер, која се одржа по прв пат во ова...

Велигденски пакети за загрозените семејства од Карпош

Деведесетина хуманитарни пакети, ќе ја збогатат празничната велигденска трпеза и во домовите на социјалните семејства. Градоначалникот на Општина Карпош, Стевчо Јакимовски, во три урбани заедници,...

Златна европска награда за Јакимовски и општина Карпош

Меѓународната асоцијација за менаџмент и консалтинг „OtherWays“-Франција, на  17-та интернационална конвенција која се одржа во понеделник, (10.04.2017), во Берлин (Германија), му додели на градоначалникот...

Вонредна седница на Совет на Општина Куманово

Градоначалникот на општина Куманово, Зоран Дамјановски побара итна седница на Советот на општина Куманово, на која советот треба да ја измени одлуката за давање...

Известување за жителите на Капош

Во текот на април, Општината ја продолжува големата акција за собирање на отпадната електрична и електронска опрема во соработка со Нула Отпад ДОО Скопје,...