понеделник, јуни 27, 2022

таг: канал77

Неделен Бриф за 18.06.2022

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: -Околу 200 барања за штети од невремето поднеле земјоделците од Општина Лозово -Повеќе фолклорни групи изминатиот викенд гостуваа во...

Неделен Бриф за 11.06.2022

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: -Свети Николе минатиот викенд беше домаќин на седмиот Интернационален мото собир -Се подобрува патната врска со Лесновскиот манастир -Засега ништо...

Неделен Бриф за 04.06.2022

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: -Општина Карбинци одбележува 26 години постоење -Комплетно ќе се уредува паркот во штипската населба Сењак 4 -Отворена новата туристичка сезона...

Неделен Бриф за 28.05.2022

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: -Во чест на првиот дарител на органи во земјава, Емилија Динева, отворено е спортско игралиште во Дојран -Гевгелиските пожарникари...

Неделен Бриф за 21.05.2022

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: -    Потпишан договор за изградба на нова детска градинка во Делчево -    Адреналински парк ќе се гради во Општина Штип -    Општините Штип и Карбинци потпишаа договор за меѓуопштинска соработка -    Со показна вежба е одбележан денот на пожарникарите во Пробиштип

Неделен Бриф за 14.05.2022

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: -Почнаа градежните работи за комплетирање на делницата до гевгелиско Ума -Целосно е реконструирано подрачното училиште „Сандо Масев“ во струмичко...

Неделен Бриф за 07.05.2022

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: -Не се знае кога ќе се санира мостот кај Долни Балван во Карбинци - проектот е изработен, но...

Неделен Бриф за 30.04.2022

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: -Промовирана нова социјална услуга во Струмица -Почна бетонирањето на улични краци во Гевгелиско -Делчево се збратимува со турскиот град Кемалпаша -Дојран...

Неделен Бриф за 23.04.2022

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: -Промовирана нова социјална услуга во Струмица -Почна бетонирањето на улични краци во Гевгелиско -Делчево се збратимува со турскиот град Кемалпаша -Дојран...

Неделен Бриф за 16.04.2022

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: -Започнуваат интензивни работни активности на главната крстосница во населбата Сењак во Штип -Градежна офанзива во Карбинци -Општина Гевгелија со негативно...