четврток, март 30, 2023

таг: канал77

Неделен Бриф за 08.10.2022

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: -    Се заокружува годината на спортски терени во Струмица -    Карбинци и Крупиште добија спортски игралишта -    Во Штип промовиран бесплатен превоз со електричен автобус -    Со 10 илјади денари Општина Делчево ги помага згрижувачките семејства -    Браната Кнежево одолева на летните горештини и климатските промени

Неделен Бриф за 24.09.2022

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: -    Може да продолжи градбата на штипската Клиничка болница, штипски „Бетон“ и грчката „Интеракт“ вонсудски се спогодија со...

Неделен Бриф за 17.09.2022

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: -Почна санацијата на оштетениот столб на мостот на реката Брегалница кај карбинско Балван -Општина Штип реализира повеќе капитални инвестиции -Делчевското...

Неделен Бриф за 10.09.2022

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: -До крајот на месецов Општина Карбинци треба да добие вода од Х.С Злетовица -Делчевското СОУ „М.М.Брицо“ доби нова конгресна...

Неделен Бриф за 03.09.2022

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: -За 100% ќе се зголемат субвенциите во новиот тендер за градски превоз во Штип -За жителите на Лозово обезбедени...

Неделен Бриф за 27.08.2022

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: -Да се отвори Подрачна канцеларија на Агенцијата за вработување, бараат жителите на О.Лозово -Деветмина жители на Општина Конче вклучени...

Неделен Бриф за 13.08.2022

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: -Штипски Исар се уште враќа кредит земен пред 20 години, сега има и камата од 160 милиони денари -Неизвесна...

Неделен Бриф за 23.07.2022

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: Општина Делчево апелира: Да го заштитиме шумското богатство од пожари Јунскиот дожд и град во гевгелиско предизвика...

Неделен Бриф за 16.07.2022

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: -Деновиве се очекува да биде потпишан договорот за старт на работите на реконструкција на мостот во Долни Балван...

Неделен Бриф за 09.07.2022

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: -Со концерт на хорот „Света Злата Мегленска“ беше означен стартот на 37. Издание на Штипско културно лето -Во својот...