петок, јуни 14, 2024

таг: каменица

Македонска Каменица беше домаќин на делегацијата од турската општина Балчова

Размена на искуства во областите на економијата, урбаното управување и административните услуги, образованието, здравствената заштита, културата, спортот и туризмот, како и во заштитата на...

Се уредува градска теретана во Куќата на спортот во Македонска Каменица

Каменичани добиваат нов простор за спорт и рекреација, преку ууредувањередување на внатрешните простории од градската теретана во склоп на Куќата на спортот во Македонска...

Најмладите ја озеленуваат Македонска Каменица

Над 300 дрвца ќе бидат засадени деновиве во Македонска Каменица, во рамките на есенската акција на засадување декоративни садници. Акцијата „Засади Дрво“. Акцијата ја...

Екоакција на Центарот за лица со посебни потреби во Македонска Каменица

„Ако ние можеме да собереме, Вие можете да не фрлате“ Македонска Каменица, 05.09.2019 година - Штитениците при Центарот за лица со посебни потреби денес спроведоа...

Акција за заловување на кучиња во Каменица

Изминатата недела во Македонска Каменица се заловуваа кучиња скитници при што се заловени вкупно 10 кучиња скитници. Во понатамошниот третман кучињата ќе бидат сместени...

Пролетно чистење на атмосферската канализација

Во Македонска Каменица втор пат оваа сезона се прочистуваа одводните канали, од системот на отворената атмосферска мрежа во градското подрачје. Целосно е прочистен делот...