вторник, мај 21, 2024

таг: инкулзивно игралиште

ИН за новото инклузивно игралиште во ООУ „Ванчо Прке“ во Делчево

Учениците од ООУ „Ванчо Прке“ во Делчево добија ново инклузивно и пристапно игралиште сместено во дворот на училиштето, во кое ќе може да спортуваат,...

Децата со попреченост во Куманово добија инкулзивно игралиште

На Меѓународниот ден на лицата со попреченост, 3 декември,  ООУ “Браќа Миладиновци”-Куманово доби инклузивно игралиште за ученици со попреченост, вклучени во редовна настава. Игралиштето содржи специфични...