четврток, јуни 20, 2024

таг: иван јорданов

Се решава деценискиот проблем со водоснабдувањето на жителите од населбата Баби

Општина Штип преку ЈП Исар започна со изведба на нова водоводна линија почнувајќи од потегот пред филтер станицата во населбата Баби, со што како...

Се реконструираат улици во населбата Каваклиски рид, променета водоводната и канализациска...

После долги години ќе се реконструираат неколку краци од улици во населбата Каваклиски рид, а како што истакна на денес градоначалникот Иван Јорданов, активностите...

Започната последната фаза од изградбата, Штип во мај добива полузатворен градски...

Градоначалникот на Општина Штип, Иван Јорданов денеска изврши увид на градежните активности од последната фаза од проектот за изградба на полузатворен пазар. Како што вели...

После 30 години, дел од жителите на “Сремски фронт” добиваат пристапна...

Дел од жителите на улицата “Сремски фронт” во текот на наредниот период, после 30 години конечно добиваат пристапна улица до своите станбени објекти. Веќе се...

Се реконструира бања Кежовица, ќе се уредуваат и сместувачките капацитети

Со вкупно 5 милиони денари во две фази, во текот на наредниот период ќе се врши делумна реконструкција на бања Кежовица, тековно одржување како...

Градежни активности во Пребег, се гради водоводната линија два

Интензивно се работи на изведба на водоводна линија два во Штип. Цевките од оваа линија која ќе го реши проблемот со водоснабдувањето на високите...

После повеќе од половина век улицата “Корушка” добива нов лик

Во тек се подготовките за поставување асфалт на улицата „Корушка“ соопштија денеска од кабинетот на градоначалникот на Општина Штип, Иван Јорданов. Во писменото соопштение...

Најмладите под маски го одбележаа денот на шегата, наградени најдобрите

Пеперутки, бубамари, принцези, вештерки, мачиња, зајчиња, роботи, вака денес најмладите продефилираа во Дом на млади-Штип. Во рамките на годинешната „Априлијада“ по повод Денот на...

Се враќа автентичниот изглед на Ново Село, во тек втората фаза...

Штипско Ново Село си го враќа автентичниот изглед со поплучување на улиците. Градоначалникот на Општина Штип, Иван Јорданов на средба со новинарите ја најави...

Без референдум, Јорданов најави два резервоари за вода од парите од...

Иако со месеци наназад градоначалникот на Општина Штип, Иван Јорданов најавуваше дека на референдум штипјани ќе гласаат дали се согласни за парите од самопридинесот...