четврток, декември 1, 2022

таг: иван јорданов

Штипскиот градоначалник реагира дека Владата ја кочи одлуката за издавање општинска...

Штипскиот градоначалник Иван Јорданов реагира дека Владата и го ускратува правото на општината за финансирање на капитални проекти, со тоа што ја кочи одлуката...

Ќе се промени водоводната мрежа на улицата „Јосиф Ковачев“ во Штип

Се реконструира улицата „Јосиф Ковачев“ која се наоѓа во централното градско подрачје. Градоначалникот на Штип, Иван Јорданов, денеска истакна дека улицата се реконструира по...

Штипската населба Сењак 4 доби уште едно игралиште, Јорданов апелираше на...

Населбата Сењак 4 денеска доби уште едно игралиште. Местото меѓу зградите кое до скоро беше запоставено, сега доби нов изглед и во него може...

Штипјани конечно ќе одат на кино во сопствениот град

Штип после дваесет години конечно ќе добие кино. Филмските проекции штипјани ќе може да ги следат благодарение на „Киноверзум“, а веста ја потврдија и...

Мобилен рентген донација од Јапонија веќе пет месеци ги опслужува пациентите...

Мобилен рентген апарат кој е донација од Јапонија веќе пет месеци ги опслужува пациентите на Инфективното одделение во Клиничката болница во Штип. Освен што...

Штипските улици „Браќа Даневи“ и „5-ти Конгрес“ се подготвуваат за асфалтирање

Првиот асфалтен слој штипските улици „Браќа Даневи“ и „5-ти Конгрес“ ќе го добијат  до крајот на градежната сезона, а вториот напролет. Ова го истакна...

Локален совет за превенција: Новиот мост на река Брегалница и централното...

Новиот мост на реката Брегалница и централното градско подрачје се црни точки на територијата на градот - ова беше заклучено на седница на Советот...

Штипскиот градоначалник Јорданов даде отчет за 365 дена работа

Со благодарност до соработниците, советниците и директорите кои дале безрезервна поддршка и верувале во промените, градоначалникот на Штип Иван Јорданов го започна својот отчет...

Штип ќе добие локален центар за дијаспора

Штип ќе добие локален центар за дијаспора кој ќе работи со цел да им излезе пресрет на иселениците. Договорот за отварањето на ваков центар...

Штипското ЈП „Исар“ и училиштата доставија договори за поевтина струја

Штипското ЈП Исар и основните и средните училишта кои се под локалната самоуправа ги доставиле договорите до ЕСМ Продажба за поевтина струја, откако Владата...