четврток, март 30, 2023

таг: загадување

Водата е загадена, да се преврива или да не се конзумира,...

Задолжително превривање на водата или воопшто да не се користи, апелираат од Ј.П Комуна, Крушево. Забраната ќе важи до утре вечер заради загаденост. „При миење...

Градот Скопје конечно презема системски и конкретни мерки за справување со...

Здрава животна средина со чист воздух, чиста околина и повеќе зелени површини е предуслов за обезбедување квалитетен живот за граѓаните на Скопје и токму...

(ВИДЕО) Справување со загадувањето на воздухот во градот Скопје со енергетска...

Град Скопје заедно со UNDP MK, Embassy of Sweden in Skopje и Министерство за животна средина го реализираат проектот „Справување со загадувањето на воздухот...

Загадувањето во Скопје се намалува константно и без атмосферските фактори

Во рамки на активностите на Град Скопје, Владата на РСМ и општините во главниот град, според последните анализи изготвени врз основа на официјалните податоци...

Еко автобусите во Скопје придонесуваат намалување за 700% на загадувањето на...

Скопскиот сообраќај со години претставува еден од факторите кои влијаат на загадувањето на воздухот во градот. Токму затоа општина Град Скопје интензивно работи на...