петок, јуни 14, 2024

таг: европска недела на мобилност

Вело дефиле низ Скопје во рамките Европската недела на мобилност 2021

Голем број граѓани на велосипеди се вклучија во големото велосипедско дефиле што денеска се возеше по улиците на Скопје, по повод Денот без автомобили...

(ВИДЕО) Со 110 км велопатеки и над 12 000 нови велосипеди,...

Градоначлникот Шилегов ја потпиша пристапницата кон Европската недела на мобилност 2021, со што и официјално започна ЕНМ 2021, под мотото „Движи се одржливо, остани...

Свети Николе се приклучи кон одбележувањето на Европската недела на мобилност...

Општината Свети Николе и основните училишта во градот во четвртокот се приклучија во одбележувањето на Европската недела на мобилност, традиција што трае од 2002...