asd

таг: долни балван

Реконструкција и нова пешачка и велосипедска патека на патниот правец Таринци-Долни...

Започнува со реализација проектот за реконструкција на патниот правец меѓу селата Таринци и Долни Балван. Освен реконструиран пат жителите ќе добијат и велосипедско-пешачка патека. „Јавната...

Прекинати градежните работи за поврзување на цевководите со Филтер станицата, се...

Цевководите се завршени, но поради потребата од измени во проектот по барање на изведувачот, финалните активности се во прекин, тврди градоначалникот на Општина Карбинци,...

Резервоар за вода и цефковод за поквалитетно водоснабдување во селата Таринци...

Започна реализацијата на проектот со кој значително ќе се подобри водоснабрувањето во селата Таринци и Долни Балван. „Општина Карбинци ги изработи сите потребни технички документи...

Изработен проект за плоштад во селото Долни Балван

Каналот ,,Герен" во Долни Балван наскоро ќе биде урбано уреден со плоштад и партерно решение, информира градоначалникот на Општина Карбинци, Виктор Паунов. „Изработен е проектот...

Почнуваат градежните работи за санација на мостот кај Долни Балван

Од идната недела почнуваат градежните активности за санација на мостот на реката Брегалница кај селото Долни Балван, најави градоначалникот на Општина Карбинци, Виктор Паунов. „Веќе...

Конечно санација на мостот кај с.Долни Балван, обезбедени 5.800.000 денари

Парите се обезбедени и санацијата на мостот на реката Брегалница кај селото Долни Балван, конечно ќе може да започне, информира градоначалникот на Општина Карбинци,...

Започна рушењето на старата спортска сала во селото Долни Балван

Старата спортска сала, објект кој во селото Долни Балван со години претставуваше опасност за жителите од оваа населено место почна да се руши. „ Ова...

Кога ќе се санира мостот кај Долни Балван ?-Проектот е изработен,...

Проектот е изработен, но сега мора да се обезбедат пари. Кога оштетениот мост кај селото Долни Балван ќе биде конечно ставен во функција во...

Општина Карбинци се согласи, Центарот за рехабилитација НВО „Сплотени срца“ да...

Откако не успеа во Штип, здружението „Сплотени срца“ својот „Рехабилитационен центар за деца и возрасни со посебни потреби“ ќе го прави во општина Карбинци. Советот...