петок, мај 24, 2024

таг: градинки

Две струмички градинките добија сензорна соба и инклузивно игралиште

Пријателството со Амбасадата на Народна Република Кина во државата резултираше со отворањето на сензорна соба и инклузивно игралиште во градинките „Виножито“ и „Детска радост“...

Градоначалниците од Истокот денес во Штип, побараа нови вработувања во градинките

Згрижувачкиот процес во детските градинки е загрозен и има долга листа на чекање за прием на деца, бидејќи две години немаат добиено согласности за...

Струмица: Отворен повикот за обезбедување на бесплатен престој во градинка

Децата на самохраните родители, кои земаат плата пониска од просечната месечно исплатена нето плата на државно ниво, ќе може да бидат бесплатно згрижени во...

Бесплатен престој за децата со посебни потреби и ретки болести во...

Општина Штип обезбеди средства за престојот на децата со посебни потреби и ретки болести во градинките. Ваквата одлука како што најави градоначалникот Јорданов е...