сабота, мај 18, 2024

таг: Гоце Делчев

Во штипско Ново Село одбележан јубилејот, 150 години од раѓањето на...

Со положување на свежо цвеќе на спомен рељефот на Гоце Делчев во штипско Ново Село, штипјани ја одбележаа 150 годишнината од неговото раѓањето . „Денес...

Булеварот „Гоце Делчев“ раззелени со 58 висококвалитетни садници

Со засадување на 58 виококвалитетни садници  покрај булеварот „гоце Делчев“ во Скопје симболично започна пролетната сезона на садење за оваа година. Висококвалитетни дрва го формираат...

Одбележана 149-годишнината од раѓањето на Гоце Делчев во Штип, во кој...

Општина Штип во четвртокот ја одбележа 149-годинината од раѓањето на големиот македонски револуционер Гоце Делчев, кој две години од својот краток живот поминал во...

Општина Струмица ја одбележа 145-годишнината од раѓањето на Гоце Делчев

Општина Струмица ја одбележа 145-годишнината од раѓањето на Гоце Делчев, апостолот на македонското револуционерно движење. Пригодната свеченост се одржа пред неговиот споменик на истоимениот...