сабота, март 23, 2019

таг: видео

Награда за најдоброто решение за уредување на парк во Македонска Каменица

ЈП Камена река ги покани сите заинтересирани граѓани, а пред се’ младите да понудат свои креативни решенија за уредување на таканаречениот „Титов парк“. Овој...

Општината Македонска каменица гради објекти за месните заедници

Директна поддршка за работата на месните заедница обезбедува Општината Македонска Каменица. За таа цел, се градат шест нови објекти, каде ќе работат месните заедници...

По 35 години променета фасадната столарија во ОУ „Кирил и Методиј“...

Општината Македонска Каменица продолжува со инвестиции во образовните институации во насока на подобрување на условите за престој и работа. Освен редовното одржување и реконструкција,...

Општина Македонска Каменица додели 4,5 милиони денари на спортски клубови и...

На последната седница, Советот на Општината Македонска Каменица распредели 4.5 милиони денари од општинскиот буџет на спортски клубови и граѓански здруженија, кои се јавија...

Фудбалска Македонска Каменица прослави половина век од ФК Каменица Саса (видео+галерија)

Рударскиот град, всушност бил фудбалски град. Тоа беше првиот впечаток по манифестацијата, на која Македонска Каменица ја покажа својата друга страна, љубовта за фудбалот...

Новогодишни пакети за пензионерите во Македонска Каменица

Пријатно изненадување на изнемоштните и болни пензионери денеска им приреди Општината Македонска Каменица. На вратата од домовите на 75 пензионери заѕвонија претставници на Општината,...

Во Свети Николе се одбележува патронот на градот – Свети Никола...

Легендата вели: Во Свети Николе постоеле околу 40 цркви. За време на турското владеење сите цркви биле уништени само најубава и единствена која останала...

Македонска Каменица претворена во отворена и услужна општина (видео)

Неколку десетици инфраструктурни проекти, оспособување на општинските институции да станат енергетско ефикасни, зголемување на висината на стипендиите за учениците, бесплатен превоз за децата од...

Македонска Каменица доби современо повеќенаменско спортско игралиште (видео)

Современо повеќенаменско спортско игралиште во петокот беше отворено во центарот на Македонска Каменица, во дворот на гимназијата „Миле Јаневски – Џингар“. Игралиштето, кое е...

„Ден на младиот фармер“ во Свети Николе

26.09.2018 Плакетата за најдобар млад фармер во Општината ја доби Марио Петрев од селото Амзабегово За првпат во Свети Николе се одржа манифестацијата „Ден на млад...