четврток, август 5, 2021

таг: видеоскопје

(ВИДЕО) Урбаната инфраструктура во срцето на Скопје

„За една метропола да функционира ефикасно и како што треба, неопходно е срцето на градот секогаш да биде во беспрекорна состојба“, вели градоначалникот на...

(ВИДЕО) Град Скопје уреди нов зелен сквер во Аеродром

Зелената запуштена површина од 2000 метри квадратни на крстосницата помеѓу булеварот Јане Сандански и улицата Владимир Комаров, во Општина Аеродром, Град Скопје целосно ја...

(ВИДЕО) Како ќе изгледа реконструкцијата на Универзална сала

Во видеото кое ќе го погледнете подолу ќе може да ја видите моменталната состојба на Универзалната сала. Градот Скопје денеска најави реконструкција на синонимот...

(ВИДЕО) 1983 година – Првата пешачка зона во Скопје

Во 1983 година се отвора првата пешачка зона во Скопје. Со затворањето на големото паркиралиште на плоштадот, како и камениот мост за автомобилски сообраќај,...

(ВИДЕО) Се уредува кејот на Вардар на потегот од стадионот до...

Овие денови Град Скопје започна со чистење и уредување на кејот на Вардар во Ѓорче Петров на потегот од стадионот до мостот во Сарај. Како...

(ВИДЕО) Зоолошката градина некогаш и сега

Зоолошката градина во Скопје за прв пат е отворена во 1926 година од страна на тричлена комисија со која раководел д-р Станко Караман. Метоположбата...

(ВИДЕО) Како расчистуваше снег зимската служба во Град Скопје

Градоначаникот на Град Скопје, Петре Шилигов на неговиот фејсбук профил изрази голема благодарност до сите градски комунални работници кои неуморно се бореа со снежното...

(ВИДЕО) Пред и потоа: Тротоарот кај Градски ѕид 1 денес е...

Колку повеќе слободен јаваен простор толку е полесно, безбедно и побрзо протокот на пешаци и велосипедисти низ градската гружва. Токму затоа Град Скопје пред...

(ВИДЕО)Скопје 2028 – Кандидат за Европска престолнина на културата започнува со...

Скопје 2028 - Кандидат за Европска престолнина на културата започнува со серија на видео-разговори со претставници на тековни и идни градови Европски престолнини на...

(ВИДЕО) На 193 пријави палење огнови на отворено

193 е телефонскиот број на кој граѓаните на Град Скопје може да пријавуваат во секое време случаи на палење огнови. „И оваа година одговорно пристапуваме...