сабота, август 13, 2022

таг: видеосветиниколе

Неинформираноста на граѓаните на Свети Николе може да и’ пресуди на...

Иако проектот за изградба на регионална депонија интензивно ја вклучува Општината Свети Николе, јавноста воопшто не била информирана дека во околината на селото Мечкуевци...

Свети Николе доби уште една книга сведоштво (видео+галерија)

Општина Свети Николе беше домаќин на книжевно – музичката вечер, на која беше промовирана книгата „Свети Николе – Главната населба во Овчеполската котлина“ на...

Во Свети Николе се одбележува патронот на градот – Свети Никола...

Легендата вели: Во Свети Николе постоеле околу 40 цркви. За време на турското владеење сите цркви биле уништени само најубава и единствена која останала...

50 години јубилеј со мандолински оркестри на Кирил Трајковски од Свети...

Трајковски кој речиси целиот свој работен век го минува во Свети Николе, за себе ќе рече дека е штипјанец кој не ги заборава своите...

„Ден на младиот фармер“ во Свети Николе

26.09.2018 Плакетата за најдобар млад фармер во Општината ја доби Марио Петрев од селото Амзабегово За првпат во Свети Николе се одржа манифестацијата „Ден на млад...

Уметници од регионот на Ѓуришката ликовна колонија

Сонцето и непрегледните колоритни овчеполски пејсажи се првата слика на која наишле  петнаесетте уметници од земјата и регионот, кои творат на овогодинешната возобновена Ѓуришка...

Со мерки и за вработените и за невработените до подобар животен...

Со повеќе мерки, пред се’ со одредени олеснувања на локалните бизниси, општина  Свети Николе ќе се обиде да сoздаде услови за намалување на невработеноста....

Бајкерски адреналин и рок музика на Мото собирот во Свети Николе...

Супер е, одлично е, многу е убаво, секоја година поубаво ... Вакви беа коментарите на оние кои го посетија петиот „Интернационален мото собир“ во...

Зелената енергија во препород на Овчеполието

Ветерните паркови и фотоволтажните централи можат да бидат движечката економска сила на Овчеполието, но и основа  за економски развој на целиот регион. Мерењата на ветерот...

Невреме го остави Светиниколскиот регион без струја (видео)

Силен дожд следен со ветар, вчера попладне го зафати светиниколскиот регион. Два часа без струја останаа неколку села, откако дрво падна брз далноводот. Без струја...