сабота, март 23, 2019

таг: видеокаменица

Со поетско читање одбележан Светскиот ден на поезијата во Македонска Каменица

Љубителите на пишаниот збор во Македонска Каменица имаа можност да присуствуваат на поетско читање кое од страна на КИЦ Романса вчера беше организирано во...

Година на интензивни активности на ЈП „Камена река“ од Македонска Каменица

Директорот на ЈП “Камена Река” од Македонска Каменица, Влатко Андоновски, во презентирањето на резултатите од својата едонгодишна работа, се осврна на почетоците од својат...

Состанок на Локален координативен штаб за управување со кризи во општина...

Како резултат на заечестените пожари кои во изминатиот период беа активни на територијата на општина Македонска Каменица, денес во кабинетот на градоначалникот Соња Стаменкова...

Награда за најдоброто решение за уредување на парк во Македонска Каменица

ЈП Камена река ги покани сите заинтересирани граѓани, а пред се’ младите да понудат свои креативни решенија за уредување на таканаречениот „Титов парк“. Овој...

Општината Македонска каменица гради објекти за месните заедници

Директна поддршка за работата на месните заедница обезбедува Општината Македонска Каменица. За таа цел, се градат шест нови објекти, каде ќе работат месните заедници...

По 35 години променета фасадната столарија во ОУ „Кирил и Методиј“...

Општината Македонска Каменица продолжува со инвестиции во образовните институации во насока на подобрување на условите за престој и работа. Освен редовното одржување и реконструкција,...

Општина Македонска Каменица додели 4,5 милиони денари на спортски клубови и...

На последната седница, Советот на Општината Македонска Каменица распредели 4.5 милиони денари од општинскиот буџет на спортски клубови и граѓански здруженија, кои се јавија...

Фудбалска Македонска Каменица прослави половина век од ФК Каменица Саса (видео+галерија)

Рударскиот град, всушност бил фудбалски град. Тоа беше првиот впечаток по манифестацијата, на која Македонска Каменица ја покажа својата друга страна, љубовта за фудбалот...

Новогодишни пакети за пензионерите во Македонска Каменица

Пријатно изненадување на изнемоштните и болни пензионери денеска им приреди Општината Македонска Каменица. На вратата од домовите на 75 пензионери заѕвонија претставници на Општината,...

Македонска Каменица претворена во отворена и услужна општина (видео)

Неколку десетици инфраструктурни проекти, оспособување на општинските институции да станат енергетско ефикасни, зголемување на висината на стипендиите за учениците, бесплатен превоз за децата од...