сабота, јуни 10, 2023

таг: велосипедска патека

Остварена првата цел – струмичани возат по првите 700 метри од...

Сончевите денови изминатата недела ги измамија струмичани да излезат во Градскиот парк и да го свртат првиот круг по новата велосипедската патека. Оваа делница...

Се асфалтира пешачката патека на реката Брегалница во Штип, на потегот...

Се асфалтира вториот дел од пешачката патека на реката Брегалница во Штип, на потегот меѓу населбите Баби и Балканска. Со завршувањето на овој потег,...

Штипјани за три месеци ќе ја добијат првата велосипедска патека

Штипјани за три месеци ќе ја добијат првата велосипедска патека во градот. По реакциите и барањата од граѓаните, ќе се прошири постоечката пешачка патека,...

Се гради водовод во Ѕвегор, заврши изградбата на велосипедска патека

Продолжија интензивните градежни работи во делчевската општина. Деновиве почна да се работи на изградба на новиот водовод во с. Ѕвегор, како дел од втората...