четврток, декември 1, 2022

таг: билтенштип

Дневен билтен на Општина Штип – 27.07.2018

Градежни активности во населба „Сењак“ кај објект Луна Комерц Вчера градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски изврши увид во градежните активности во УЕ 36 во...

Дневен билтен на Општина Штип – 26.07.2018

Увид во градежни активности кај објект Луна Комерц во населба „Сењак“ Денеска градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски ќе изврши увид во градежните активности на...

Дневен билтен на Општина Штип – 25.07.2018

Градежни активности на игралиште во населба Блок 70 Денеска градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски ќе даде изјава за медиуми во врска со градежните активности...

Дневен билтен на Општина Штип – 24.07.2018

Дневни активности на јавни претпријатија Денеска ЈП „Стипион 2011“ ќе работи на: - Реконструкција на тротоар кај Булевар ЈНА - Реконструкција на мал плоштад пред пензионерски дом -...

Дневен билтен на Општина Штип – 23.07.2018

Македонска традиционална свадба во село Пиперово На 21.07.2018 г., сабота се одржа Македонска традиционална свадба во село Пиперово. Брачните другари Борче и Надица Ристови се...

Дневен билтен на Општина Штип – 19.07.2018

Свечено отворање спомен соба на првиот претседател на РМ, Киро Глигоров Вчера свечено беше отворена спомен соба на првиот претседател на Република Македонија, нашиот сограѓанин,...

Дневен билтен на Општина Штип – 18.07.2018

Свечено отворање спомен соба на првиот претседател на РМ, Киро Глигоров Денеска, 18.07.2018 г., ќе се случи свечено отворање на спомен собата на првиот претседател...

Дневен билтен на Општина Штип – 16.07.2018

Голема граѓанска прослава: Одиме напред! Македонија во НАТО и ЕУ Општина Штип и градоначалникот, Благој Бочварски, изразуваат задоволство за големата граѓанска прослава која се одржа...

Дневен билтен на Општина Штип – 13.07.2018

Свечено отворање на Балканскиот шампионат во Бич Волеј Денеска,13.07.2018 г., со почеток во 20:00 часот во дворот на СОУ Гимназија „Славчо Стојменски“ ќе се случи...

Дневен билтен на Општина Штип – 12.07.2018

Шеста седница на УО на ЗЕЛС Денеска, 12.07.2018 г., градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски, ќе присуствува на шестата седница на Управен Одбор на ЗЕЛС,...