сабота, септември 30, 2023

таг: асфалтирање

По претходна промена на водоводната мрежа започна асфалтирањето на “8 Април”

Откако во текот на изминатиот месец се менуваше старата и дотраена водоводна мрежа на улицата “ 8 Април “ во населбата Дузлачки рид, денес...

Се асфалтира улицата “Јоаким Стојков” во централното градско подрачје

Започна асфалтирањето на улицата “ Јоаким Стојков “ во централното градско подрачје,  која според зборовите на градоначалникот Иван Јорданов се очекува да биде завршена...

Се реконструира постоечката инфраструктура во едно од најтесните грла во Штип

Нешто повеќе од шест милиони денари од буџетот на општина Штип, ќе вложи општината во реконструкција на постоечката инфраструктура на неколку клучни улици во...

Се асфалтира паркингот меѓу улиците „5-ти Конгрес“, „Солидарност“ и „Браќа Даневи“...

Се асфалтира паркингот меѓу улиците „5-ти Конгрес“, „Солидарност“ и „Браќа Даневи“ во штипската населба Автокоманда. Станува збор за паркинг простор кој е нешто повеќе...

По барање на жителите ќе се уредуваат пристапи кон улицата „Косовска“...

По барање на жителите на улица „Косовска“ Општина Штип ќе уреди неколку пристапи кон улицата и ќе изгради неколку потпорни ѕидови за пристапни скали....

Ќе се промени водоводната мрежа на улицата „Јосиф Ковачев“ во Штип

Се реконструира улицата „Јосиф Ковачев“ која се наоѓа во централното градско подрачје. Градоначалникот на Штип, Иван Јорданов, денеска истакна дека улицата се реконструира по...

Штипските улици „Браќа Даневи“ и „5-ти Конгрес“ се подготвуваат за асфалтирање

Првиот асфалтен слој штипските улици „Браќа Даневи“ и „5-ти Конгрес“ ќе го добијат  до крајот на градежната сезона, а вториот напролет. Ова го истакна...

Асфалтиран дел од регионалниот пат кон Плачковица

Значително ќе се подобри пристапот до викенд населбата Вртешка. Денес беше асфалтиран дел од регионалниот пат во Плачковица. Имено во соработка со Македонија пат се...

Се асфалтира пешачката патека на реката Брегалница во Штип, на потегот...

Се асфалтира вториот дел од пешачката патека на реката Брегалница во Штип, на потегот меѓу населбите Баби и Балканска. Со завршувањето на овој потег,...

Се уредува инфраструктурата во индустриската зона во Општина Карбинци

Подготвени за нови инвеститори. Во индустриската зона во Општина Карбинци денеска се асфалтираа две улици т.е два крака во функција на инфраструктурно уредување на...