На 198 от ден од годината ви го носиме градскиот информатор и се она што беше актуелно изминатата недела во општина Град Скопје. Се фокусираме на следните активности во градот:
*Во Карпош 4 ќе се гради нов мост, предвиден на улица Љубљанска
*Кровно зеленило, информативни табли, машини за продажба на карти – БРТ постојки по сите европски и светски стандарди
*Градоначалникот Шилегов официјално ја објави кандидатурата за втор мандат за градоначачник на Град Скопје
*Во текот на изминатите шест месеци – ЈП Комунална хигиена-Скопје расчисти повеќе од 7000 кубни метри отпад од диви депонии