Град Скопје утре (21 ви април) отвора јавен повик за субвенционирање на инвертер клими. Како што информираат од Град Скопје принципот ќе биде ист, потребно е онлајн аплицирање (aplikacii.onlinelab.mk и skopje.gov.mk) и исто е како изминатите години.

За повеќе информации граѓаниет може да се информираат на help@skopjelab.mk или на телефонските броеви 072 829 000 и 072 829 001.

Повеќе детали може да погледнете во видеото, каде се начините за аплицирање за субвенционирање на велосиепди и тротинети како и субвенции за чистење оџаци.