Кумановските средношколци и оваа година покажаа дека се најдобри во Сообраќајно – техничката култура на младите.

Во екипна конкуренција првото место го освои Гимназијата „Гоце Делчев”, додека во поединечна конкуренција Трендафиловски Милош од кумановската гимназија го освои првото место, на второ место заврши Аврамовски Антонио од ОСТУ „Наце Буѓони”, додека третото место му припадна на Антовски Дарко од СОУ „Киро Бурназ”.