Неделниот бриф посветен на Град Скопје го слушате во следните 10 минути во етерот на Радио канал 77. Акцентот го ставаме на најважните активности на опшптината во изминатата недела:
*Се одржа 17 -от Скопски маратон
*По повод Светскиот ден на животните „Лајка“ организираше Coffее & Cake ден
*Осумстотини скопски средношколци и наставници ќе бидат дел од проектот „Зборувам на јазикот на мојот другар“
*Мостот АСНОМ ќе биде готов во наредните 30 дена
*По петти пат се одржа Skopje Vinyl Convention
*„One more try“ петти скејбординг натпревар
*Се асфалтира улицата Лука Геров во Ѓорче Петров
*Со тунелот под „Лимак“ Скопје ќе ја добие најголемата пешачка зона во Европа
*ЈП Водовод и канализација – Скопје и ЕБОР потпишаа договор за грант од 1 милион евра
*Тековни активности на ЈП Улици и патишта – Скопје