среда, декември 1, 2021

таг: 27

Оддадена почит на Никола Карев, првиот Претседател на Крушевската Република

Делегации на општина Крушево и ООУ „Никола Карев“ положија цвеќе на гробот на Никола Карев во споменикот Македониум. На 27 април, 1905-та година загинал...